Herlev Recycle

Site
Danmark, Herlev
Type
Privat ejendomsudvikler
Areal
5500 m2
År
2009
Status
Under konstruktion
Partnere
Brdr. Andersen, MAPT, Wessberg
Team
Anders Lendager, Christoffer Lund, Claus Dalsgaard, Morten Bang, Rasmus Møller, Soffia T. Hjorvarsdottir

HERLEV RECYCLE

Shopping Crown i Herlev er en komplet ombygning af det eksisterende center i bymidten. Det eksisterende hus er renoveret og man genkender nogle af de oprindelige træk. Oven på huset er ’kronen’ som består af tre nye etager. Mod gaden rejser taget sig i en spids og den store glasfacade tillader forbipasserende at kigge ind i det nye hus.
Det har fra starten været ambitionen at få mere ud af mindre. Udgangspunktet var en gammel udtjent bygning, hvor vi ved hjælp af enkle indgreb og strategisk placeret nybyg skaber et nyt helstøbt shoppingcenter i bymidten. Projekteringen og opførelsen af projektet har taget under 12 måneder, og økonomiske fordelagtige overvejelser har gået hånd i hånd med designet.

HOVEDGREB

Ved at fokusere på bæredygtige principper og insistere på at genbruge og renovere den eksisterende industribygning er vi noget frem til et resultat, der udforsker genbrug af bygningsmasse, som løsning til resursemangel i byggeindustrien. Det endelige resultat er nået over fire skridt.

1. En del af den eksisterende bygningsmasse bevares og renoveres.

2. Tre etager med blandede funktioner ’påhæftes’ den eksisterende bebyggelse.

3. Tagfladen formes så der opnås optimalt lysindtag.

4. Relationen til Herlev torv og det omkringliggende offentlige rum etableres.

Miljø

Med Shopping Crown er skabt en yderst kompakt, højisoleret bygning med nordvendte glaspartier, som belyser de indre rum, samtidig med at overophedning undgås. I tagfladen er indbygget solpaneler, og der er bruges naturlig ventilation for at nedbringe bygningens energiforbrug. Kombineret med ibrugtagningen af den eksisterende bygning har det betydet at omkostninger, og dermed forbruget, til byggeriet er reduceret kraftigt i forhold til bygninger i samme skala.